language arrow_drop_down
DK SE EN

Industrial Linux

Industrielle operativsystemer med lang levetid og åpen programvare.

Prevas har det største uavhengige industrielle Linux-teamet i Skandinavia når det gjelder design, utvikling, kundetilpasning og langtidsvedlikehold av industrielle innbygde Linux Board Support Packages (BSP) – inkludert Linux-varianter som Android og uCLinux. Tjenestene utføres av en kjernegruppe for industriell Linux sammen med en rekke Linux-kompetanser spredt omkring i hele Prevas.

Prevas' profesjonelle tjenester innen industriell Linux omfatter alle aspekter av profesjonelt arbeid med BSP. Prevas sørger for at all utvikling kan skje effektivt og med et profesjonelt langtidsvedlikehold som kvalitetsmål for BSP. Det første skrittet er den tidlige spesifikasjonen og de tekniske diskusjonene som kreves for å kunne oppnå høykvalitative BSPer. Neste skritt er å raskt utvikle en første BSP for å komme i gang med testing og evaluering, samt for eksempel å kunne holde opplæringer på det kommende systemet. Utviklingsarbeidet avsluttes gjennom leveranse av en skreddersydd industriell Linux (ren Linux, Android eller uCLinux) BSP, inkludert et sett for applikasjonsutvikling, spesialtilpasset kjerne, bootloader, rootfs og deployment-integrering.

Etter leveransen fortsetter Prevas å ta ansvar for den leverte BSP-pakken. Prevas har utviklet et program for langtidsvedlikehold for industrielle BSP-pakker, noe som sikrer kontinuerlige oppdateringer og forbedringer av BSP samt at verdien opprettholdes.

Når en kundes produkt nærmer seg slutten av livssyklusen, kan Prevas hjelpe til med å forbedre gjenbruken av tidligere BSP-arbeid for å forenkle utviklingen av nye programvareplattformer for fremtiden. Selv etter 15–20 års bruk.

OE-lite Linux – reduserte kostnader for applikasjonsutvikling og vedlikehold

Innen integrert industriell bruk er det en konstant etterspørsel etter stabilitet og reproduserbarhet innen programvareutvikling, og samtidig ofte et stort behov for stabilitet. For å kunne tilby dette for produkter basert på industriell Linux, er Prevas et av selskapene som bidrar til og støtter fellesprosjektet OE-lite Linux.

OE-lite Linux er et integreringsverktøy for industriklassifiserte Linux-BSP-pakker (Board Support Packages), som oppstod ut fra et behov for stabilitet og langvarig vedlikehold av skreddersydde Linux-løsninger. Siden oppstarten i 2008/2009 har OE-lite Linux blitt brukt til integrering og vedlikehold av Linux-BSP for en rekke ulike løsninger, fra informasjonssystemer for tog til medisinteknisk utstyr, og har vært til stor nytte for mange kunder.

Hovedtanken er å få et stabilt skreddersydd Linux i 10 år eller mer for kundespesifikk maskinvare, uansett om maskinvaren endres i produktets levetid (f.eks. ulike maskinvareversjoner eller prosessorer). Med OE-lite Linux kan Prevas' kunder beholde samme Linux API, kjerneversjon osv. i en bestemt BSP-versjon, også når det kjøres på ulike typer maskinvare. Denne løsningen reduserer effektivt kostnadene for applikasjonsutvikling og vedlikehold. Plutselig blir den skreddersydde Linux APIen den virkelige plattformen for applikasjonsutvikling og ikke selve maskinvaren, noe som gjør at applikasjonsutviklerne kan fokusere på å legge til funksjoner i stedet for å arbeide med maskinvaresupport på lavt nivå.

OE-lite Linux BSP-pakken som Prevas utvikler, rommer alt fra små uCLinux med CPU uten MMU-enhet til flerkjernede x86- eller ARM-baserte kretskort med lite eller mye tilgjengelig minne og med eller uten display og pekefunksjon.

Android BSP-utvikling og -support

Prevas' industrielle Linux-team tilbyr profesjonell utvikling og support av Android for industrielle systemer, og dekker alle aspekter av systemet:

 • Android-integrering på skreddersydd maskinvare:
  – Utvikling og integrering av kjernen
  – Utvikling og integrering av bootloader
 • BSP-optimalisering av oppstartstid og kjøretidsytelse
 • Applikasjonsutvikling for Android
 • Dyptgående feilsøking for Android
 • BSP-oppdateringer for Android
 • Opplæring for utviklere

Spesialister på industriell Linux

Prevas har en lang bakgrunn som profesjonell leverandør av industriell Linux. Prevas gir samarbeidspartnere og kunder stor merverdi, og yter support på alle aspekter av industriell Linux:

 • Utvikling og optimalisering av kjernen
 • Utvikling, integrering og optimalisering av bootloader
 • Applikasjonsutvikling
 • Support på alle kjente bygge- og integreringsverktøy:
  – Yocto
  – LTIB
  – Buildroot
  – osv.
 • Utvikling og optimalisering av produksjons- og supportverktøy
 • Dyptgående feilsøking for Linux
 • Optimalisering av Linux-systemer
 • Backporting av driftsenheter

Industrial Linux-løsninger

En ferdig integrert Linux-plattform for industriell bruk, tilpasset for kundespesifikk maskinvare, med støtte for fullstendig tilpasning og langsiktig vedlikehold. Prevas' industrielle Linux-løsning leveres med OE-lite Linux eller Yocto Project integreringsverktøy, noe som gir en profesjonell integrert Linux-plattform og effektiv arbeidsflyt for applikasjoner.

Prevas' industrielle Linux-løsning for kundespesifikk maskinvare kan brukes som den er eller kan ved behov oppgraderes i tre faser:

Basic – standardversjonen av Prevas' industrielle Linux-plattform uten tilpasninger. Gi den aktuelle maskinvaren støtte av Prevas' industrielle Linux, med kort utviklingstid og komplett Linux-BSP-testing for en mer robust integrert Linux-løsning (inkludert gjennomført testing av ytelse, stabilitet og funksjonalitet).

Plus – med tilpasninger av kjerne, bootloader og rootfs. Suppler din industrielle Linux Basic-plattform fra Prevas med ytterligere kjernedrivere, bootloader-optimalisering og rootfs-tillegg. Enkelt vedlikehold med Prevas releaseflyt for industriell Linux.

Custom – fullstendig tilpasning og spesialisert releaseflyt. Håndter alt spesifikt, som et vanlig tilpasset OE-lite Linux- eller Yocto-prosjekt.

Gi oss gjerne flere problemer

Siden starten i 1985 har vi løst flere titusentalls problemer sammen med kundene våre – i mange ulike bransjer.

Les mer om våre tilbud

Les mer om andre muligheter vi har sett og realisert

Kontakt oss

Einar Alexander Andersen

Daglig leder, Prevas AS

Tel +47 41 53 73 13

E-post

Kontakt oss

Søren W. Mathiasen

Vice President Sales & Marketing, Prevas A/S

Tel +45 20 99 76 01

E-post

Kontakt oss i dag hvis du vil vite mer om hvilke løsninger vi kan tilby din bedrift.

Bestill et møte med oss!

Vi vil gjerne møte deg!
Referanser

 • Brüel & Kjær Vibro

  Virksomhet basert på partnerskapet

 • Hounö

  PREVAS SIMPLE CONNECT skaper verdi for ovnsprodusenten Hounö

 • ROMO Wind

  Nytt sensorsystem gir vindkraftverk optimal ytelse

 • Swapsafe

  Sikker nøkkelboks åpner opp for millionmarked

Kontakt oss

Så forteller vi mer!

Følg oss på sosiale medier

Delta i samtalen