language arrow_drop_down
DK SE EN

Innebygde systemer og intelligente sensorer

Smarte telefoner og nettbrett, i kombinasjon med moderne programmeringsspråk, øker i betydning og brukes stadig oftere i innovative, intelligente produkter.

I dag er det ikke teknologien som er interessant, det er muliggjøringen av den. Stadig mer funksjonalitet bygges direkte inn i programvaren. Programvarens andel av produktutviklingen er i rask fremmarsj, der kombinasjonen av programvare og maskinvare i dag tilbyr helt nye muligheter, og det gjelder alle typer produkter. 

Posisjonering og navigasjon

For å få kvalitativ og sikker kontroll over maskiner og enheter er det ofte nødvendig med informasjon om deres posisjon. GPS har vært brukt i lang tid, men har sine begrensninger og kan bare brukes utendørs. Overvåking av bevegelser er også en viktig parameter når det gjelder maskiner og styringssystemer.

Treghetsnavigering, dødregning, seismikk- og sonarteknologi er, sammen med GPS-teknologi, områder som Prevas har inngående kunnskaper om. Avansert signalbehandling, algoritmer og filterteknologi samt overvåking av den svært raske utviklingen innen sensorer, som gyroskoper og akselerometere, gir garantert vellykkede prosjekter.

Vi har levert mange prosjekter med den aller nyeste teknologien til våre kunder, som er beregnet for bruk i nye innovative produkter og applikasjoner. Prevas har for eksempel produsert sonarsystemer med ultralyd, systemer for laserskanning, hinderavlesning og navigering i robotstøvsugere, AIS (GP&C-systemer for maritime applikasjoner), systemer for posisjonsstyring for industrielle verktøy, ytelsessensorer for dempere i motorsykler og racerbiler, posisjonering for gruveutstyr, posisjonerings- og navigasjonssystem for militære kjøretøyer osv.

Eksempler på kunder innen posisjonering og navigasjo
ABB, Atlas Copco, Electrolux, SSC, C2-SAT og Öhlins Racing.

Måle- og sensorteknologi

Når det virkelig er viktig med høypresisjonsmåling og sensorteknologi.

I mange teknologisk avanserte industrielle applikasjoner trengs det svært raske og nøyaktig målinger. For at det skal være mulig å utføre disse målingene må det ofte utvikles nye varianter av høypresisjonssensorer. Med effektive verktøy og metoder for måling kan man utvikle nye, innovative applikasjoner og sette disse inn i lønnsomme produkter.

Prevas har vært involvert i applikasjoner som omfatter en rekke ulike typer teknologier for måling, for eksempel infrarød, væske-/gasstrøm, optisk, radar, seismisk, sonar, temperatur, vibrasjon og røntgen. Disse sensorene og systemene brukes på en rekke ulike områder i industrien.

Eksempler på kunder innen måle- og sensorteknologi
ABB, Aimpoint, Atlas Copco, Autoliv, Axis Communications, Emotra, Flir, Honeywell Life Safety, Kaller, Lindcom, Mercon, SAAB (defense), Silixa

Optronikkløsninger

Optronikk, visjonssystemer og bildebearbeiding.

Bruken av optiske sensorer øker, i både industrielle og personlige bruksområder over hele verden. Systemene kan ha en rekke ulike bruksområder, fra kommunikasjon til 3D-visualisering av miljøer. Eksempler på to bransjer som bruker teknologien, er Life Science- og kjøretøyindustrien, som begge utnytter det siste innen kamerateknologi og signalbearbeidingsprosessorer maksimalt.

Innen optronikkløsninger er det en rekke bedrifter som benytter seg av Prevas' kompetanse for å få tilgang til spesialistkunnskaper, generere innbygde løsninger og skape helt nye produkter – inkludert oppstart av produksjon.

Mange bedrifter trenger støtte når de skal velge sensorer, der det er avgjørende å kjenne til hvilke fordeler og ulemper ulike sensorer har i ulike miljøer, til måling av gjenstander produsert av ulike materialer. Prevas tilbyr tekniske spesifikasjoner, optronikk, fotonikk, algoritmer for bildebearbeiding og målfølging, konstruksjon av Life Science-systemer, siktsystemer, opprettingssystemer, TV- og IR-kameraer, fiberoptikk, flersensorsystemer osv. Vi har sett lyset!

Prevas er også en prioritert samarbeidspartner for National Instruments, og har ubegrenset tilgang til LabVIEW NI Vision Development Module. En blokkbasert pakke for bildebearbeiding, beregnet for forstudier, forskning og raskt prototyputvikling med visjonssystemer. Koden kan også automatisk, praktisk talt med et knappetrykk, overføres til AISIC.

Eksempler på kunder innen optronikkløsninger
Autoliv, Axis-Shield PoC, Axis Communications, Aimpoint, Balter Medical, Cisco Systems, Flir, Fixturlaser, HemoCue, Norsk Elektro Optikk, OptoSense, Orgentec, Silixa, SAAB Sensis samt Trimble.

Kontakt oss

Einar Alexander Andersen

Daglig leder, Prevas AS

Tel +47 41 53 73 13

E-post

Kontakt oss

Stefan Norrwing

Business Unit Manager & Site Manager Hammarby Sjöstad, Prevas AB

Tel +46 70 279 53 81

E-post

Kontakt oss i dag hvis du vil vite mer om hvilke løsninger vi kan tilby din bedrift.

Bestill et møte med oss!

Vi vil gjerne møte deg!
Referanser

 • Karlstad kommune

  Karlstad kommune sikrer fremtidens VA-vedlikehold med HxGN EAM

 • Göteborgs Spårvägar

  Standardisert og skybasert vedlikeholdssystem, samarbeid mellom Göteborgs Spårvägar og Prevas

 • Hexagon Ragasco

  Effektiv lagerstyring og redusert svinn med HxGN EAM

 • Hydroscand

  Fleksibelt produksjonssystem til Hydroscand

Kontakt oss

Så forteller vi mer!

Følg oss på sosiale medier

Delta i samtalen