language arrow_drop_down
DK SE EN

Hounö

Fremtidens ovner styres via mobilgrensesnitt

Da den danske ovnsprodusenten Hounö skulle planlegge den fremtidige styringen av sine ovner, ønsket de et system som var enkelt å forstå og bruke. Valget falt på Android og Prevas.

Oppdrag: Moderne styringssystem, M2M.

Morten A. Nielsen er adm. dir. og virksomhetsansvarlig i selskapet Hounö, som produserer kombi- og Bake-off-ovner for hoteller, restauranter, baking på stormarkeder, bensinstasjoner og lignende steder. 

– Det vi lager er high-end kombiovner, og målsettingen for prosjektet var å skape den mest brukervennlige ovnen på markedet. Samtidig har vi sett på hva som er riktig teknologi og plattform. I denne sammenhengen har vi latt oss imponere stort av mobilindustrien. Der tas det mye hensyn til brukeren, sier Morten A. Nielsen. 

– Vi hadde også et ønske om å ha en svært innovativ plattform, og Android er det som øker mest for øyeblikket. Så vi valgte å bruke Android i de nye ovnene Visual Cooking Touch. Vi er ikke først ute med mobiltelefongrensesnitt i en industriapplikasjon, men vi er tidlige, sier Morten A. Nielsen. 

Han sier at målsettingen er å ha en ovn som har mye innovativ teknologi og samtidig et helt unikt grensesnitt som brukerne kjenner igjen fra sine mobiltelefoner. 

Utviklerne har lurt på hvordan de skal få en app som kan brukes i ulike kundesegmenter som restauranter, stormarkeder og bensinstasjoner. Grensesnittet består både av et Android-grensesnitt på ovnen og en app på mobilen. Begge er av Android-type, som er Googles operativsystem for mobiltelefoner med åpen kildekode. Operativsystemet for Android-systemet er Linux. 

– Vi har hatt et godt samarbeid med Prevas også for våre tidligere systemer for styring av ovner. De var basert på Linux, sier Morten A. Nielsen i Hounö. 

Ovnens Android-grensesnitt kan både brukes til å styre ovnen manuelt på stedet og via GSM-nettet. Den som vil sove litt ekstra, kan altså starte forvarmingen av ovnen via mobilen hjemme i sengen, i stedet for å reise til jobben og gjøre det der. 

– Fra hjemmesiden kan man hente oppskrifter direkte til ovnen – så fremt den er koblet til et trådløst nettverk eller GSM. Eller til mobilen og derfra til ovnen via Bluetooth. 

Ifølge Morten A. Nielsen er det ingen fare for at noen skal kunne hacke seg inn og fjernstyre ovnen fra feil mobil. Systemet her innebygd sikkerhet mot dette. 

– Vi mener at brukervennligheten er en stor fordel, da det er få som leser bruksanvisningen for mobilen. Ved hjelp av våre fine ikoner og gode grensesnitt stilles det mye mindre krav til opplæring. Grensesnittet er selvforklarende. Hounö leverer både app og ovn, og vil utvikle spesielle apper for store kunder. 

– Prevas har høy kompetanse på Linux og Android. De har utviklet maskinvare og programvare, og har hatt en viktig rolle for oss i prosjektet. Prevas har også hjulpet oss med å samordne maskinvare- og programvaredelene samt MMI-delen, Man-Machine-Interface. Vi kan også si at vi kjenner dem fra tidligere samarbeid, sier Morten A. Nielsen.

Hvis du ønsker mer informasjon om dette prosjektet eller hva Prevas kan gjøre for deg, kan du kontakte oss.

Kontakta os
Søren W. Mathiasen, e-mail

Hounö referans
Hounö referans
 • JABII

  JABII gjør kampsport morsomt og smertefritt

 • Force Technology

  Får avansert industriell skanning til å fungere

 • Pilloxa AB

  Smart støtte ved livslang medisinering

 • Brüel & Kjær Vibro

  Virksomhet basert på partnerskapet

Relaterte case