language arrow_drop_down
DK SE EN

Borregaard

Borregaard arbeider videre med PREVAS’ MIKON 3.2

Norske Borregaard – verdens mest avanserte bioraffineri – har siden 1996 hatt stor nytte av Prevas' system Mikon. Da primært som et rapporteringssystem. I dag brukes Mikon også til styring og er en sentral del av selskapets nye kontrollrom.

Oppdrag: Manufacturing Execution Systems, MES.

LARS-JØRGEN THORESEN har jobbet i Borregaard siden 1989 og var med som bruker og operatør da Prevas’ produkt Mikon ble innført i 1996. En av hans første oppgaver med Mikon var å samordne arbeidet med integreringen av Mikon og forretningssystemet SAP. I begynnelsen ble Mikon bare brukt i den delen av Borregaard som foredler cellulose, og da primært til oppfølging og sporing. I dag brukes produktet på stadig flere områder hos Borregaard, og også til å styre prosessene. Dette etter hvert som det har kommet flere funksjoner for å fremstille rapporter. Rapportene bygger på produksjonsdata fra en PI-database (produksjonsinformasjon) der det er samlet måleverdier.

– I begynnelsen utviklet vi systemet mye ved å konfigurere det selv. Det gjør vi fortsatt, men vi henter også inn Prevas på større prosjekter. Det er et spørsmål om kapasitet.

Prosessinformasjonssystemet Mikon er fleksibelt, og vi er fornøyd med supporten fra Prevas, også når det gjelder respons når vi har ønsket nye funksjoner til drift og konfigurering. Det er en fordel med å bruke en lokal, og ikke så stor, virksomhet som Prevas som systemleverandør, sier Lars-Jørgen Thoresen, sjef for system og grensesnitt.

I dag brukes Mikon både til å utarbeide rapporter om produksjon, vannforbruk, utslipp og energiforbruk til myndighetene som har gitt Borregaard konsesjon for en bestemt mengde utslipp. Rapportene som Mikon produserer, er blant annet flytende middeltall fra de siste timene, dagene eller ukene, månedene og årene.

Hvis du ønsker mer informasjon om dette prosjektet eller hva Prevas kan gjøre for deg, kan du kontakte oss.

Kontakt os
e-mail

Xilinx FPGA, BK Medical referans
Xilinx FPGA, BK Medical referans
 • Hydroscand

  Fleksibelt produksjonssystem til Hydroscand

 • Meritor

  eLIPS gir Meritor full kontroll over avansert produksjonslogistikk

 • Scatec ASA

  Digitalisert vedlikeholdsløsning for solcelleinstallasjoner

 • Kystverket

  Digitalt og bærekraftig forvaltnings- og driftssystem

Relaterte case