language arrow_drop_down
DK SE EN

Næralarm

Én alarm, føl deg trygg i hjemmet!

Den danske virksomheten Næralarm i Søborg har utviklet en smått genial alarm som gjør mennesker tryggere i hjemmet. Alarmsystemet er basert på standard radiomoduler, og grunnprinsippet er at alarmen går til naboene ved et innbrudd eller en annen nødsituasjon i hjemmet.

Oppdrag: Systemløsning, systemleveranse.

– Samarbeidet med Prevas har fungert svært bra. De har vært gode til å prioritere prosjektet høyt. Dette er et system som finnes i hjemmet til folk, og hele utfordringen med en sikkerhetsalarm er selvsagt å kunne sikre pålitelighet i systemet. Har det oppstått problemer, har utviklingskonsulentene til Prevas sluppet det de har hatt i hendene, uansett om det har vært helg eller ferie, sier Kim Enevoldsen, adm. dir. i Næralarm ApS.

Det er en kompleks prosess å realisere en idé gjennom alle faser med testing, lovkrav og godkjenninger. Vi har dratt stor nytte av Prevas' høye kompetanse på og kunnskap om programvare og maskinvare. De har alltid raskt funnet akkurat riktig person til å løse de problemer som har oppstått; tester, regelverk, manualer o.l. Det er en stor fordel.

SLIK FUNGERER NÆRALARM:
Opptil 20 husholdninger er lokalt koblet sammen via bokser som bruker radiobølger. Når en alarm aktiveres – uansett om det er et overfall eller innbrudd – kan alle i nettverket umiddelbart se det direkte på sin enhet.

Displayet viser navnet, adressen og telefonnummeret til husholdningen der alarmen er utløst, og om det dreier seg om overfall eller innbrudd.

Det utløses en akustisk alarm. Det er på forhånd gitt strenge instruksjoner om hva man skal gjøre hvis det utløses en alarm. I vanlige tilfeller innebærer avtalen at naboene straks går over til boligen der alarmen er utløst, som de observerer mens de ringer til politiet.

Hvis du ønsker mer informasjon om dette prosjektet eller hva Prevas kan gjøre for deg, kan du kontakte oss.

Kontakt os
Søren W. Mathiasen, e-mail

Systemleveranse, Næralarm referansprojekt
 • Sordin

  Innovative hørselvern for fungerende gruppekommunikasjon

 • JABII

  JABII gjør kampsport morsomt og smertefritt

 • Realheart

  Realheart TAH – et «ekte» kunstig hjerte

 • Force Technology

  Får avansert industriell skanning til å fungere

Relaterte case