language arrow_drop_down
DK SE EN

Ovako Steel

Energibesparelser på mer enn 10 prosent

Ovako produserer lange spesialprodukter av stål, med fokus på utfordrende produktsegmenter.

Oppdrag: FOCS modernisert system.

Ca. 2 millioner tonn lavlegert stål og karbonstål leveres i form av stenger, valsetråd, rør og ringer hvert år til konstruksjoner, tunge kjøretøyer og til bil- og verkstedsindustrien, hovedsakelig i Norden og Europa.

Ovakos bedrifter i Tube & Rings produserer sømløse rør. Rørene brukes i avanserte applikasjoner som f.eks. bærekonstruksjoner, bildeler og avansert hydraulikk. Rørene blir produsert ved at en rundstang blir presset gjennom et oppvarmet stangemne. For å få riktig dimensjon med hard overflate, er det viktig å kontrollere temperaturen nøyaktig.

Prevas hjalp Ovako å modernisere eksisterende FOCS system. Systemet gav mulighet for å kontrollere temperaturen, slik at det også lot seg gjøre å produsere rør i større dimensjoner. Samtidig oppnådde man energibesparelser på mer enn 10 prosent.

Hvis du ønsker mer informasjon om dette prosjektet eller hva Prevas kan gjøre for deg, kan du kontakte oss.

Kontakt os
Peter Karlsson, e-mail

FOCS, Ovako Steel referansprojekt
 • Outokumpu

  Behovsbasert styresystem ved Outokumpu i Degerfors

 • Uddeholm

  Automasjon for bærekraft og kvalitet

 • Uddeholm

  Uddeholm digitaliserer krisepermene

 • Outokumpu

  Kamerasystem for digitalisert prosesstyring

Relaterte case