language arrow_drop_down
DK SE EN

Findus

Økt produksjon og bedre mat på bordet

For å oppnå høyeste kvalitet på fryste grønnsaker kreves det at grønnsakene fraktes raskt fra åkeren til fryseren i butikken. Prevas har hjulpet Findus med å gå gjennom prosessene.

Oppdrag: Rutineprogram for å så, høste, frakte og fryse grønnsaker.

Findus Sverige AB er et av landets ledende næringsmiddelselskaper med drøyt 200 dypfryste produkter og 50 kolonialprodukter i sortimentet. De er virksomme i Norden, Frankrike, Øst-Europa og Thailand. Grønnsakene fra åkrene i Bjuv, Skåne høstes av Findus' egne bønder, og transporten håndteres av eksterne transportselskaper. Det er ekstremt viktig at transporten ikke tar for lang tid. Grønnsakene må fryses ned innen tre timer for å oppnå best mulig kvalitet.

Sammen med Findus utviklet Prevas en programvareplattform som inkluderer rutiner når det gjelder såing, høsting, planlegging, tilsyn, oppfølging og sporbarhet. Vi utviklet blant annet et 3G-kommunikasjonssystem som gjør det lettere for fabrikken å kontakte åkeren, og omvendt. På denne måten kunne man optimalisere frysernes kapasitet, noe som førte til økt produksjon og bedre kvalitet på grønnsakene.

Løsningen for Findus ble et skreddersydd MES-system med Microsoft .NET og Oracle. Moduler for planlegging av transport, rapportering fra åkrene, mottaksbekreftelse og produksjonsovervåkning. Moduler for HACCP (kvalitetsovervåkning), kundesertifikat og sporbarhet på SSCC-nummer og innleveringsbatch. Systemintegrering med SAP, Movex, Citect, Imaje m.fl.

Hvis du ønsker mer informasjon om dette prosjektet eller hva Prevas kan gjøre for deg, kan du kontakte oss.

Kontakt os
Roland Ferngård, Regional Manager Prevas AB, e-mail

Alere Technologies referansprojekt
Alere Technologies referansprojekt
 • Hounö

  PREVAS SIMPLE CONNECT skaper verdi for ovnsprodusenten Hounö

 • ASM Foods

  Smakfull utvikling

 • Carlsberg

  Ramlösa tar høyde for økt produksjon

 • Löfbergs

  Skybaserte vedlikeholdssystem

Relaterte case