language arrow_drop_down
DK SE EN

Electroengine

Revolusjonerende batteriteknikk

Spisskompetanse på elektronikk og innbygde systemer.

Oppdrag: Testsystem.

Electroengine er et selskap i Uppsala som har gitt Prevas privilegiet og muligheten til å være med i utviklingen av både elbil og elbåt.

Electroengine har utviklet et komplett system for eldrift, som enkelt kan installeres i de fleste biler som i dag drives med forbrenningsmotor, både fabrikknye og i neste omgang også brukte. Systemet har en helt ny måte å styre og kontrollere bilens batterier på, noe som øker energiproduksjonen og levetiden for batteriet betraktelig.

Prevas har bidradd med sin spisskompetanse på elektronikk og innbygde systemer. Et fortsatt godt samarbeid mellom selskapene har resultert i verdens første eldrevne båt. Nimbus Boat er først ut på det kommersielle markedet med sin Nimbus 27 fot, med en marsjfart på ca 20 knop og 50 kr for en full tank.

– Jeg er meget tilfreds med vårt samarbeid med Prevas. De har tilført kompetanse og innovasjonskraft, og har vært responsive i vår utvikling av en bærekraftig kjøretøyløsning basert på elkraft, sier Thomas Bergfjord, CEO Electroengine AB.

Hvis du ønsker mer informasjon om dette prosjektet eller hva Prevas kan gjøre for deg, kan du kontakte oss.

Kontakt os
Johan Bergsten, e-mail

Testsystem, Electroengine referansprojekt
 • Force Technology

  Får avansert industriell skanning til å fungere

 • European Southern Observatory

  Verdens største teleskop

 • HemoCue

  Blodig alvor i samarbeid med HemoCue

 • Volvo Aero

  HIL, PC-basert jetmotorsimulering

Relaterte case