language arrow_drop_down
DK SE EN

SwedPaper

Vedlikeholdssystem via iPads

SwedPaper købte papirmaskinens PM2 ved Korsnäs mølle i Gävle fra BillerudKorsnäs. Næppe havde blækket på kontrakten tørrer før arbejdet begyndte at installere og implementere et vedligeholdelsessystem fra Prevas.

Oppdrag: EAM, Systemleveranser.

SwedPaper AB er et nydannet selskap som har kjøpt papirmaskinen PM2 ved Korsnäs bruk i Gävle fra BillerudKorsnäs AB. Avhendelsen av papirmaskinen som produserer bleket kraft- og sekkepapir, var et vilkår fra EU-kommisjonen for fusjoneringen av Billerud og Korsnäs.

I midten av juni ble sammenslåingen godkjent av EU og SwedPaper hadde en og en halv måned på seg til å få i gang et nytt vedlikeholdssystem og formelt ta over eierskapet og driften av PM2 med et 60-talls ansatte. - PM2 er en maskin som er kjent for å lage bra papir og har en velfungerende organisasjon. Derfor ville vi ta over, forklarer Lars-Åke Brännström som er Daglig Leder og en av de fire deleierne i Swedpaper – de har alle lang virksomhetserfaring, spesielt innen papirindustrien. Berørte personer i valget av vedlikeholdssystem.

SwedPaper AB valgte vedlikeholdssystemet Infor EAM (Enterprise Asset Management) fra Prevas, som ble implementert og satt i drift under stort press i sommer. Som ny eier til virksomheten var det viktig for SwedPaper å involvere berørte personer i valget av nytt vedlikeholdssystem. - Prevas bidro til dette gjennom å demonstrere systemet og ved å la berørt personell prøvekjøre løsningen. Responsen var svært positiv med 100 prosent oppslutning. Sluttbrukerne likte Infor EAM med en gang – det er enkelt å bruke, det er fleksibelt og kan raskt og enkelt tilpasses de ulike behov i organisasjonen, fortsetter Lars-Åke Brännström.

Prevas fullførte leveransen med implementering og idriftssettelse i henhold til plan.

- Alle involverte stilte opp på en beundringsverdig måte for at vi skulle klare dette. Fra konsulentene fra Prevas som implementerte og driftssatte systemet til IT-personalet på BillerudKorsnäs som bidro til at overgangen fra det gamle systemet fungerte problemfritt. Det var en sikker og trygg prosess der alle de involverte var på plass eller tilgjengelige hele tiden – det styrker ytterligere vår tiltro til Prevas, understreker Lars-Åke Brännström som er veldig fornøyd.

Hvis du ønsker mer informasjon om dette prosjektet eller hva Prevas kan gjøre for deg, kan du kontakte oss.

Kontakt os
Einar Alexander Andersen, e-mail

Systemleveranser, SwedPaperl referansprojekt
 • Karlstad kommune

  Karlstad kommune sikrer fremtidens VA-vedlikehold med HxGN EAM

 • Göteborgs Spårvägar

  Standardisert og skybasert vedlikeholdssystem, samarbeid mellom Göteborgs Spårvägar og Prevas

 • Hexagon Ragasco

  Effektiv lagerstyring og redusert svinn med HxGN EAM

 • Scatec ASA

  Digitalisert vedlikeholdsløsning for solcelleinstallasjoner

Relaterte case