language arrow_drop_down
DK SE EN

Maxim Integrated

Prevas og Maxim briljerer på messer over hele verden

Maxim ville oppnå en bedre forståelse av hvordan automasjonskomponenter blir brukt i praksis. Derfor kontaktet de Prevas. Formålet var å lære opp de interne teknikerne sine over hele verden. Kursene ble holdt i Nice, Shanghai og San José samt i Västerås for selgere, og omfattet informasjon om sensorer, aktuatorer og naturligvis PLC-systemer. Kursdeltakerne fikk praktiske programmeringsoppgaver på reelle systemer.

Oppdrag: Industri 4.0, trening.

Hva gjør man for å utmerke seg på en messe i Sør-Tyskland med 76 000 besøkende når målet er å demonstrere hva Industri 4.0 går ut på? Svar: Man lar Prevas bygge en produksjonscelle sammen med Maxim Integrated, et selskap med 9 000 ansatte som spesialiserer seg på integrerte kretser. Man bruker den mest moderne teknologien med de aller nyeste automasjonkomponentene, og man lar cellen dreie seg om et produkt som folk ikke kan motstå – en ølseidel.

Sensorer kommuniserer med et stort datamateriale med utrolig presisjon og identifiserer fargenyanser, veieceller og temperaturer med forbløffende nøyaktighet. Deretter sys det hele sammen til en integrert celle som styres fra en iPad. Det blir ikke stort mer moderne enn dette! Muligheten til å kommunisere med en industriskriver via fritekst er også noe helt nytt på markedet. Vi viste frem alt dette for aller første gang på Electronica i München i november 2014.

Messen ble besøkt av 76 000 personer, og vi hadde den best besøkte standen på hele messen, med kø fra morgen til kveld. Gjestene sto i kø i opptil én time og tjue minutter for å få seidelen sin.

Det som først og fremst fanget interessen deres, var at de kunne velge en farge på iPad-en som ble brukt for å identifisere hvilken ølsort de likte best. Deretter skrev de inn fritekst, for eksempel navnet sitt, og startet bestillingen. Oppdraget ble sendt i bildeformat fra iPad-en til en server som konverterte bildet til et format som skriveren kunne bruke. Så ble bildet sendt til skriveren, som deretter kontrollerte at riktig bilde hadde kommet frem. Etter at fargesensoren hadde funnet riktig seidel, ble paletten låst, og roboten hentet seidelen. Deretter ble hanken på seidelen vendt riktig vei slik at teksten havnet på rett plass, og det ble kontrollert at vekten stemte, og at ingenting var i veien. Så vendte roboten objektet foran blekkstråleskriveren, og kundens tekst ble skrevet på seidelen. Etter en hurtig tørking foran sterke lamper og en ekstra kontrollveiing fikk kunden sitt skreddersydde produkt.

Etter denne suksessen fortsatte Maxim å reise verden rundt med sin moderne produksjonscelle.

Hvis du ønsker mer informasjon om dette prosjektet eller hva Prevas kan gjøre for deg, kan du kontakte oss.

Kontakta os
Peter Karlsson, e-mail

Maxim Integrated, referans
Maxim Integrated, referans
Maxim Integrated, referans
 • Karlstad kommune

  Karlstad kommune sikrer fremtidens VA-vedlikehold med HxGN EAM

 • Hexagon Ragasco

  Effektiv lagerstyring og redusert svinn med HxGN EAM

 • Hydroscand

  Fleksibelt produksjonssystem til Hydroscand

 • Meritor

  eLIPS gir Meritor full kontroll over avansert produksjonslogistikk

Relaterte case