language arrow_drop_down
DK SE EN

Hansen Protection

Intelligent redningsdrakt enda sikrere

Helikoptertransport til oljeinstallasjoner i Nordsjøen er en del av hverdagen for tusenvis av oljearbeidere. Nå har Prevas i samarbeid med Hansen Protection utviklet en enda bedre sikkerhetsdrakt som kan spore dem ved ulykker til sjøs.

Oppdrag: Utvikle en enda bedre sikkerhetsdrakt som kan spore dem ved ulykker til sjøs.

Oljearbeidere i Nordsjøen kan nå spores enda bedre ved en eventuell helikopterulykke. Dette er en viktig forbedring. Helikoptre frakter tusenvis av arbeidere til og fra installasjoner hvert år, og disse jobbreisene bør være like sikre som på land.

Hansen Protection innførte første generasjons automatiske nødsendere i 2007, etter en lang utviklings- og testperiode under krevende forhold. Hansen Protection er en ledende leverandør av redningsdrakter og har lang erfaring med utvikling og produksjon av drakter for mange yrker og oppdrag, fra fiskere og helikopterpiloter til personale som skal transporteres til og fra de mange oljeplattformene i Nordsjøen.

Siste generasjon nødsendere er sikrere og kan nå også spores fra fartøy, fordi de inneholder GPS/Glonass og AIS.

Bedre dekning i nordlige områder
GPS, som er velkjent for de fleste, er et satelittnavigeringssystem fra USA som benyttes over hele verden. Glonass er et tilsvarende system fra Russland og dermed det første europeiske navigasjonssystemet. Glonass ble satt i full drift høsten 2011 og benyttes blant annet i millionvis av mobiltelefoner. Sammenlignet med GPS har Glonass fordelen av å ha bedre dekning i nordlige områder – fra Norge og nordover. Glonass egner seg dermed godt for bruk i Nord-Norge, Barentshavet og på Svalbard.

Utvikling et samspill med utfordringer
AIS er et internasjonalt sporingssystem for fartøy og gir mye mer informasjon enn den vanlige radaren. Nå kan man se posisjon, retning og hastighet for alle fartøy samt andre gjenstander som bøyer, faste installasjoner eller mennesker som flyter i havet etter en ulykke eller et forlis. Når det er mange fartøy i et område, øker sjansen for at hjelpen finner raskt frem til stedet. Alle kan også følge med på dataskjermene sine og se hva som skjer i området.

Hansen Protection har lang erfaring med redningsdrakter og er en ledende produsent av drakter for oljearbeidere, fiskere, helikopterpiloter og andre som er avhengige av sikkerhetsutstyr i jobben.

Prevas utviklet første generasjons nødsendere i 2005–2006, og disse har vært i bruk i snart ti år. De nye nødsenderne er enda mer avanserte og har enda høyere ytelseskrav. Utviklingen har vært et samspill mellom mange utfordringer: design og brukergrensesnitt, lav vekt, lang levetid for batterier, mange funksjoner på liten plass samt høye krav til slitestyrke.

Hvis du ønsker mer informasjon om dette prosjektet eller hva Prevas kan gjøre for deg, kan du kontakte oss.

Kontakt os
Einar Alexander Andersen, e-mail

Maxim Integrated, referans
Maxim Integrated, referans
 • JABII

  JABII gjør kampsport morsomt og smertefritt

 • Force Technology

  Får avansert industriell skanning til å fungere

 • Pilloxa AB

  Smart støtte ved livslang medisinering

 • Brüel & Kjær Vibro

  Virksomhet basert på partnerskapet

Relaterte case