language arrow_drop_down
DK SE EN
Nyhet: 2018-06-21

Prevas satser innen Life Science

Med 30 års erfaring med prosjekt- og produktutvikling innen Life Science har Prevas profilert seg som en kompetent partner i utvikling av medisintekniske produkter. Nå gjennomfører selskapet en dedikert satsing innen Life Science.

Life Science-industrien utvikles raskt og også her er digitaliseringstrenden tydelig, der kompetansen til Prevas har blitt stadig mer etterspurt. Prevas har allerede markedsledende løsninger og tjenester rettet mot utvikling av medisinsk utstyr og diagnostikk, samt automatisert produksjon av legemidler og instrumenter.

Blant Prevas sine kunder finner vi etablerte selskaper som GE HealthCare, Novo Nordisk, Alere, Baxter Gambro, HemoCue, Nobel Biocare og Maquet Critical Care, men også mange mindre selskaper som for eksempel QuickCool, Kontigo Care, Zenicor og Exseed Health.

– Vi gjennomfører nå en fokusert satsing innen Life Science med et utvidet tjenestetilbud samt markedsdekning, med mål om en kraftig økning i omsetningen de nærmeste årene, sier Björn Andersson, Product Development Solution Manager i Prevas AB. Bransjen står allerede i dag for ca. 20 prosent av Prevas sin omsetning.

eHealth og mHealth er rasktvoksende områder der Prevas er engasjert i flere prosjekter sammen med kundene sine. Det handler for eksempel om ulike produkter og tjenester som hjelper forbrukere med å diagnostisere seg selv. Tilkoblede instrumenter, analyse av brukerdata og skylagring støtter opp under tjenestene. Digitaliseringen tilbyr de tekniske mulighetene, samtidig som mennesker blir stadig mer interesserte i å overvåke helsen sin. De innskjerpede myndighetskravene stiller høye krav til produktutviklingen, inklusive apper og programvare. Med sin erfaring innen Life Science kan Prevas hjelpe kunder hele veien fra utvikling til sertifisering av produkter og tjenester.

Prevas Center of Excellence innen Life Science omfatter ca. 150 ingeniører og eksperter. Selskapets kontor i Sundbyberg i Stockholm er sertifisert i henhold til ISO13485. Virksomheten kan også tilby konsulenter og konsulenttjenester innen validering og Quality Management både for FoU og produksjon, med ekspertkunnskap innen GMP, GAMP, IVDR, MDR og ISO13485. Det skaper gode forutsetninger for at Prevas kan drive utvikling av medisintekniske produkter.