sv  dk  en  

no en sv dk
Focs Optimering av varmeovner

FOCS, system for styring og optimering av ovner

I dag varmes 90 % av alt stål som produseres i Skandinavia i ovner som styres av FOCS.

Prevas tilbyr toppmoderne produksjonsløsninger for varmeovner, som kombinerer de beste erfaringene fra industrien med den fremste akademiske forskningen.

Produktfamilien FOCS omfatter automatiske styringssystemer som er markedsledende innen ovnsstyring.  

I dag varmes 90 % av alt stål som produseres i Skandinavia i ovner som styres av FOCS. Energibesparelsene ligger vanligvis på 5-20 %. I tillegg til å redusere energiforbruket øker systemet produksjonskapasiteten gjennom intelligent hastighetsstyring av ovnen og de omkringliggende prosessene. Det er registrert produktivitetsøkninger på opptil 28 %.  

Hvordan gjør vi det?

Ved å beregne materialtemperaturene i ovnen i sanntid for hver slab/billet/bloom. Siden vi kjenner til materialtemperaturen både på overflaten og i kjernen, styres ovnens oppvarming og hastighet av FOCS for å oppnå svært nøyaktige temperaturer med et minimalt energiforbruk. Hver slab, billet eller bloom får sin egen måloppvarmingsprofil avhengig av dimensjon, materialtype og kvalitetsaspekter. Alt etter hvordan produksjonen ser ut i de omkringliggende prosessene tilpasser FOCS hastigheten og oppvarmingen slik at materialet leveres fra ovnen med riktig temperatur ved riktig tidspunkt for ytterligere bearbeiding.  

Så vel batchovner og kontinuerlige ovner som glødeovner kan styres av FOCS. Fordi FOCS er et level2-system trenger man som regel ikke endre de grunnleggende ovnsstyrings- og sikkerhetssystemene ved en installasjon.

FOCS, download document.PDF

Kontakt

Einar Alexander Andersen

Einar Alexander Andersen

Daglig leder, Prevas AS

Tel

+47 41 53 73 13

Prevas

Med spisskompetanse innen
innbygde systemer og
industriell IT bidrar Prevas
med innovative løsninger
som skaper vekst.

info@prevas.no

Kundesupport

Sertifisert

ISO 9001:2015

Vanlige spørsmål
info@prevas.com

Spørsmål vedrørende personopplysninger
integrity@prevas.se
Privacy Policy

Produktinnlogging