sv  dk  en  

no en sv dk

Prevas støtter kunnskapsplattform for industriell digitalisering

PRESSEMELDING

2017-09-13

Hensikten med demonstrasjonsprosjektet ”Smarte fabrikker” er å belyse mulighetene som ligger i digitalisering, øke ungdommens interesse for teknikk og tilby kompetenshøyning for industrien. Gøteborgs Tekniske College leder prosjektet med å bygge en fabrikk i miniformat på Lindholmen i Gøteborg. Som industriell partner bidrar Prevas med teknisk ekspertise og veiledning i studentarbeidet.

Smarte fabrikker er en plattform for samarbeid mellom utdanningssystemet og næringslivet. Ca. 80 studenter fra høyskole, yrkeshøyskole, voksenopplæring og videregående har siden januar 2017 vært involvert i arbeidet.

”Studentene har for eksempel bygget opp en digital kopi av fabrikken, de har arbeidet med smarte måter å jobbe på, med utvidet virkelighet (AR / Augmented Reality) og bærekraftig produksjon”, sier Johan Bengtsson hos Gøteborgs Tekniske College som er prosjektleder for satsningen. ”Prosjektet er et utmerket eksempel på hvordan næringslivet kan samarbeide med utdanningssystemet.”

Det overgripende målet med Smarte fabrikker er å spre kunnskap om digitalisering og formidle et positivt bilde av yrkene innen industrien. Prevas er en av ca. 50 industrielle partnere som leverer kompetanse, tekniske systemer og komponenter til prosjektet.

”Sammen med Gøteborgs Tekniske College har vi utviklet og installert fabrikkens ordre- og planleggingssystem”, sier Lars Sandberg som er Salgsansvarlig for Prevas industrisystemer i Vest-Sverige. ”Installasjonen er basert på vår produksjonsplattform eLIPS, som benyttes av våre store industrikunder.”

Utdanningsdimensjonen av prosjektet er sentral for Prevas, som blant annet har skaffet veiledere for studentoppgaver innen vedlikeholdssystemer. Dessuten benyttes prosjektet Smarte fabrikker for intern kompetanseutvikling og markedsføring av Prevas som arbeidssted.

”Gjennom å engasjere oss i Smarte fabrikker viser vi mulige medarbeidere hva vi gjør og hva vi står for”, sier Lars Sandberg. ”Samtidig gir prosjektet unike muligheter til å samarbeide både med studenter, kunder og partnere i regionen på en profesjonell måte”.

Prevas minimesse
Den 24. August arrangerte Prevas en intern opplæringsdag og minimesse i den ferdige fabrikken som er bygget opp på Lindholmen i Gøteborg. Johan Bengtsson og Adrian Bentland fra Gøteborgs Tekniske College ønsket velkommen og viste frem fabrikkmiljøet. Samtidig ble en rekke profilprosjekter i Prevas vist frem, noe som gav deltakerne muligheten til å lære av hverandre og til å knytte kontakt med kollegaer fra andre kontorer.

AutArch, samla in, analysera produktionsdata

Tommy Andersson viser AutArch, et Prevas-system for innsamling, analyse og presentasjon av produksjonsdata.

den ferdige fabrikken

Johan Bergsten (til høyre) og Patrik Åkerlind (til venstre) inspiserer valsen som trykker ut kartongen som til slutt monteres til fabrikkens sluttprodukt – et par VR-briller.

Prevas AR-applikasjon for maskinvedlikehold.

Patrik Olsson Bichis viser en Prevas AR-applikasjon for maskinvedlikehold.

VR-Applikasjon Prevas har utviklet

Torjus Færsnes tester muligheten for å styre en robot via en VR-Applikasjon Prevas har utviklet.

Smarte fabrikker

Lars Sandberg, salgsansvarlig for Prevas industrisystemer i Vest-Sverige, sammen med Johan Bengtsson som er Gøteborg Tekniske College sin prosjektleder for Smarte fabrikker.

FOR MER INFORMASJON

Prevas AS

Christer Ramebäck

Christer Ramebäck

COO Manager

Tel

+46 31 725 18 88

Otto Lilja

Consultant Manager Region West Sweden

Tel

+46 73 367 51 11

Björn Andersson

Björn Andersson

Senior Vice President, Business Development

Tel

+46 21 360 19 33

Prevas

Med spisskompetanse innen
innbygde systemer og
industriell IT bidrar Prevas
med innovative løsninger
som skaper vekst.

info@prevas.no

Kundesupport

Sertifisert

ISO 9001:2015

Vanlige spørsmål
info@prevas.com

Spørsmål vedrørende personopplysninger
integrity@prevas.se
Privacy Policy

Produktinnlogging