Hem
sv  dk  en

Norwegian Crystals har tegnet avtale med Prevas

Har implementert systemet Infor EAM for innkjøps-, lager- og vedlikeholdsstyring ved fabrikken i Glomfjord

Industrieeventyret i Glomfjord startet allerede i 1898 og har de siste årene fått mye omtale i media på grunn av enorm utbygging og ekspansjon i forbindelse med omstilling og senere nedleggelse av solcelleproduksjonen til REC. Men det er fortsatt liv i industriparken og nå er det Norwegian Crystals som har tatt over den gamle fabrikken til REC med målsetning om å selge høykvalitets monokrystallinske silisiumskiver (wafere) og solcellepaneler (moduler) til solindustrien gjennom produksjon av silisiumkrystaller. Med seg har de fått prosjektdeltagere, investorer og støttespillere med lang erfaring fra solindustrien og er i full gang med å bygge opp kapasiteten for full drift.

Et viktig ledd i den nye satsingen er anskaffelsen av et godt vedlikeholdssystem med god funksjonalitet for innkjøps- og lagerstyring og etter en intensiv evaluering i høst falt valget på Infor EAM fra Prevas.

”Det var viktig for oss å komme hurtig i gang med lager og innkjøp”, sier Raymond Jensen, Innkjøpssjef på Norwegian Crystals. ”Det er mange prosesser som skal håndteres i oppstarten av fabrikken og det var viktig for oss å få de rette verktøyene på plass så raskt som mulig. Prevas kunne stille Infor EAM til rådighet for lager og innkjøp på kort varsel  da de har et eget driftssenter og det gjorde det mulig for oss å komme i gang på disse områdene selv før vi startet opp med vedlikehold.”

”I tillegg oppfylte Infor EAM kravene våre til brukervennlighet og funksjonalitet for vedlikeholdsstyring” skyter Arnstein Jensen, Teknisk Sjef i Norwegian Crystals inn. ”Prevas har mange gode referanser og tilbyr ulike grensesnitt til brukerne basert på hva de faktisk har behov for – dette skaper en brukervennlighet og fleksibilitet vi fant veldig tiltalende. Denne fleksibiliteten og helheten i Infor EAM var med på å gjøre valget enkelt”.

Norwegian Crystals startet implementeringen av Infor EAM i høst og er nå live.

”Det er en spennende satsing Norwegian Crystals har satt i gang med”, sier Einar Alexander Andersen, Salgssjef og kundeansvarlig i Prevas. ” Fabrikken i Glomfjord er toppmoderne og forutsetningene for å lykkes i denne spennende industrien er nå tilstede – vi gleder oss over å få være med på laget”.

Bildetekst: Arnstein Jensen, Teknisk Sjef Norwegian Crystals, og Einar Alexander Andersen, Sales EAM Prevas AS.

For mer informasjon og oppfølging

Einar Alexander Andersen, Sales EAM, Prevas AS
E-post: einar.alexander.andersen@prevas.no, Mobil: +47 41 53 73 13

Tord Svanqvist, Center of Excellence EAM Prevas AB
E-mail: tord.svanqvist@prevas.se, Mobil: +46 733-75 70 68

Produktinnlogging
Prevas

Med spisskompetanse innen
innbygde systemer og
industriell IT bidrar Prevas
med innovative løsninger
som skaper vekst.

info@prevas.no

Kundesupport

Sertifisert

ISO 9001:2008