language arrow_drop_down
DK SE EN

Interspiro

Kommunikasjonssystemet for røykdykkerteam

Interspiro utvikler, markedsfører og leverer avanserte pustesystemer for brannslukking og dykking. Produktene deres er kjent for å være av ypperste klasse, og brukes i ekstreme situasjoner og i redningsaksjoner.

Oppdrag: M2M-løsning, vinner av Swedish Embedded Awards.

Interspiro AB gav Prevas i oppdrag å utvikle en komplett elektronisk overvåkings- og kommunikasjonsløsning for luftveiene. I dag brukes produktene av over 8 000 brannmenn over hele verden.

Systemet består av portal elektronikk enheter tilgjengelig på hver brannmann maske. Når brannmenn i et team snakker åpnet en radiokanal automatisk uten å trykke på knapper, for resten av laget. Andre lyder, for eksempel pusting eller ytre forstyrrelser filtreres ut. Via en ekstern radio, kan du også åpne lenker til og fra teamet. Hendelsen Sjefen kan, for eksempel kontakte teamet utenfor. Kommunikasjonen mellom brannmenn øker sikkerheten i et miljø der sikten kan noen ganger være bare noen få meter.

Prevas fungerte som en outsourcet forsknings- og utviklingsavdeling med ansvar for maskinvare- og programvaredesign så vel som implementering. Mye innsats ble gjort for å skape et robust og helautomatisk system som er stabilt selv i ekstreme situasjoner.

Produktene stiller ekstreme krav til elektronikk og mekanikk, ettersom de skal brukes i eksplosive miljøer.

Prevas og Interspiro fikk to priser, Swedish Embedded Award og Guldmobilen for årets innovasjon, med det nyutviklede kommunikasjonssystemet for røykdykkerteam.

Hvis du ønsker mer informasjon om dette prosjektet eller hva Prevas kan gjøre for deg, kan du kontakte oss.

Kontakt os
Michael Johansson, e-mail

Vinner av Swedish Embedded Award, Interspiro referansprojekt
Vinner av Swedish Embedded Award, Interspiro referansprojekt
 • JABII

  JABII gjør kampsport morsomt og smertefritt

 • Force Technology

  Får avansert industriell skanning til å fungere

 • Pilloxa AB

  Smart støtte ved livslang medisinering

 • Brüel & Kjær Vibro

  Virksomhet basert på partnerskapet

Relaterte case