language arrow_drop_down
DK SE EN

Sordin

Innovative hørselvern for fungerende gruppekommunikasjon

Det nyeste elektroniske hørselvernet fra innovasjonsselskapet Sordin har en unik funksjonalitet som gjør det enkelt for en gruppe på opptil femten personer å kommunisere, til tross for støyete omgivelser. Konseptet Sordin Share er utviklet i samarbeid med Prevas.

– Tidligere løsninger for kommunikasjon i støyete omgivelser bygger på at bare en person kan prate om gangen, mens Share gir mulighet for en naturlig gruppesamtale med totrinnskommunikasjon, sier Oskar Brattberg, sjef for produktutvikling og produksjonsteknologi ved Sordin.

Sordin AB er et ledende navn innen utvikling og produksjon av passive og elektroniske hørselvern. Selskapet har kunder innen så vel industri og jakt som innen politi, forsvar og redningstjeneste.

Rask teknologiutvikling

Målgruppen for det nye produktet Sordin Share finnes for eksempel innen produksjonsindustrien, snekkerverksteder og entreprenørfirmaer, der personer i et arbeidslag har behov for å kommunisere i et miljø som krever hørselvern.

– Den ansvarlige for arbeidsgruppen konfigurerer hørselvernet i henhold til en rekke parametere og definerer hvilke personer som skal inngå i gruppen, sier Peter Ovrin, produktansvarlig ved Sordin. Deretter kan hver person tilpasse hørselvernet sitt individuelt, for eksempel ved å justere lydprofilen, stille inn radiostasjoner og nivå for medhøring.

Via sammenslåingen med selskapene Deva Mecaneyes og Tritech i år har Prevas styrket kompetansen og posisjonen sin innen produkt- og produksjonsutvikling. Ved utviklingen av Sordin Share har Prevas hatt ansvar for prosjektledelse, mekanisk konstruksjon og integrering av elektronikk.

En utfordring ved utviklingen av Sordin Share har vært den raske utviklingen innen kommunikasjonsteknologi. Sammenlignet med mindre teknologitunge prosjekter har det vært viktig å korte ned på tiden for selve utviklingsfasen, slik at produktet ligger i forkant når det kommer ut på markedet.

Vellykket samarbeid

– At vi har lykkes med å gjennomføre prosjektet raskt og på en kostnadseffektiv måte, skyldes i stor grad at vi har et godt samarbeid med kunden, der kommunikasjon og felles forventninger er alfa og omega, sier Mårten Olsson, konsulent i Prevas og prosjektleder for utviklingen av Sordin Share. Vi har også lagt stor vekt på samarbeid med innkjøp og produksjon, slik at alt fungerer hele veien ut i produksjon.

Sordin Share ble lansert på markedet i september 2021 og ble blant annet presentert på den internasjonale arbeidsmiljømessen A+A Düsseldorf i slutten av oktober.

– Vi er svært fornøyde med samarbeidet med Prevas, sier Peter Ovrin. Det er uvurderlig å ha en dyktig prosjektleder som Mårten. Han er konsekvent, tydelig og driver prosjektet fremover med god kommunikasjon, uansett hvilken funksjon det dreier seg om innen organisasjonen vår.

NØKKELORD
Elektronikk, mekanikk, prosjektledelse, kommunikasjonsteknologi, arbeidsmiljø. 

Kontakt os
Magnus Löfberg, Prevas AB, e-mail

Innovative hørselvern for fungerende gruppekommunikasjon
Innovative hørselvern for fungerende gruppekommunikasjon
Innovative hørselvern for fungerende gruppekommunikasjon
 • Sordin

  Innovative hørselvern for fungerende gruppekommunikasjon

 • JABII

  JABII gjør kampsport morsomt og smertefritt

 • Cylock

  Tyverisikker Sykkelparkering

 • Arctic Systems

  Den intelligente rottefellen

Relaterte case