language arrow_drop_down
DK SE EN
share

Vedlikeholdsløsninger, Enterprise Asset Management (EAM)

Alle ressurser i en fabrikk trenger service og vedlikehold for å fungere optimalt. Med Prevas' vedlikeholdsløsning EAM ligger du alltid skrittet foran og får muligheten til å skape mer lønnsomme forretninger og en bærekraftig utvikling.

Ønsker du svar på spørsmål i forbindelse med vedlikehold? Prevas kan hjelpe til med å samle inn millionvis av måledata fra alle enheter hvert døgn. Overvåker og analyserer anleggets utstyr. Dermed får du god oversikt når det gjelder driftsstatus, service og vedlikehold, samtidig som du enkelt og lett tilgjengelig kan se hvordan det står til med anlegget.

Med godt planlagt og forebyggende vedlikehold kan du skape bedre tilgjengelighet, øke produktiviteten og redusere vedlikeholdskostnadene. Prevas har utviklet et brukervennlig og skalerbar løsning for kloke beslutninger, der kunder får en detaljert oversikt over hele vedlikeholdsbehovet sitt. Kunden velger selv hvilke data som skal samles inn, og hvordan disse skal vises og styres.

Produkttilbudet er ofte basert på HxGN EAM-suiten – en verdensledende EAM-programvareløsning fra Hexagon.

Smart vedlikehold

Tradisjonelt vedlikehold kontra tilstandsbasert vedlikehold handler om en annen tilnærmingsmåte, fra en reaktiv til en proaktiv innstilling. Digitaliseringen muliggjør tilgang til den informasjonen du trenger for øyeblikket, verken mer eller mindre. Tingenes Internett, stordataanalyse og skyløsninger muliggjør både brukervennlige og skalerbare løsninger som gir detaljert oversikt over det komplette vedlikeholdsbehovet.

Se på vedlikeholdet i den operative virksomheten, flytt fokus fra reaktivt – uønsket – vedlikehold til et proaktivt og forutsigbart vedlikehold. Det er ikke noe mystisk eller vanskelig, det finnes en rekke gode eksempler, men det gjelder å skape bevissthet.

Et moderne, nettbasert vedlikeholdssystem som HxGN EAM, har den teknologien som kreves for å kunne støtte prosessene og arbeidsflyten som kundene våre krever. For optimal ROI bør det være enkelt og kostnadseffektivt å oppdatere og endre arbeidsflyten og funksjonaliteten med tiden. Vi kan gjøre det uten å endre produktets kildekode, med lavere kostnader som resultat.

Over 80 vedlikeholdsinstallasjoner

Prevas er en ledende leverandør av vedlikeholdsløsninger og EAM i Norden, og har levert mange løsninger til en rekke forskjellige markeder og bransjer. Prevas' vedlikeholdstilbud bygger på bransjepraksis og er utviklet i nært samarbeid med våre 80 nordiske kunder innen vedlikehold. Løsningene strekker seg fra tradisjonell arbeidsordrehåndtering til innovative løsninger for tilstandsstyrt og prediktivt vedlikehold.

Våre løsninger kan implementeres for forhåndsdefinerte konfigurasjoner basert på praksis per bransje, slik at kunden kan komme i gang raskt. Løsningene tillater kundespesifikke konfigurasjoner som passer med nettopp kundens behov. En installasjon av Prevas' HxGN EAM-løsning tar cirka 4–6 uker avhengig av hvilke ressurser kunden selv kan sette av til arbeidet.

Besparelser på opptil 50 prosent

Vedlikehold er ikke et nødvendig onde, men et utgangspunkt for en mer effektiv virksomhet, og kan snarere ses som en investering enn en kostnad. Tidligere installasjoner av Prevas' EAM-løsning viser blant annet besparelser på opptil 50 prosent for arbeidskostnader forbundet med vedlikehold, samtidig som maskinenes tilgjengelighet øker med opptil 10 prosent.

Håndtering av driftsmiddelytelse

Målet og håndteringen av driftsmiddelytelsen har mange dimensjoner i ulike tidsrammer. Én er å følge opp driftsmiddelinvesteringen for å identifisere nødvendige tiltak på produksjonslinjen/anleggsnivå. En annen er å kartlegge driftsmidlene, komponentene og leverandørene som gjør det mindre bra og ta tiltak. En annen igjen er å overvåke energiforbruket og sørge for alarmer og inspeksjoner før det oppstår tap og havarier. Å identifisere økt energiforbruk er en effektiv form for prediktivt vedlikehold fordi energiforbruket er et tidlig varsel om driftsmiddelproblemer eller vedlikeholdsbehov. En grunnleggende, men viktig prosess er å følge opp i budsjetter og analysere avvik.

Prevas har utviklet beste praksiser, løsninger og rapporter som kan tilpasses de ulike behovene og systemmiljøene. For oss handler det ikke bare om å lage en rapport eller en alarm som noen kan reagere på – vi lager alarmen og informasjonen og genererer en arbeidsordre som tilordnes den ansvarlige, og deretter sørger vi for at hendelsen rapporteres tilbake og legges til i driftsmiddelhistorikken. Å finne ut hva som virkelig er viktig og sikre at vi reagerer på informasjonen – det er det som gjør forskjellen. Denne løsningen er kjent som alarmhåndtering. 

A PARTNER FOR THE FUTURE

We offer efficient, customized solutions for your industry and establish long-term customer relationships. Prevas is

HxGN EAM Channel partner

Hexagon Channel Partner, HxGN EAM

IFS partner (Field Service Management, FSM)
Certified Microsoft Solutions partner
Oracle Gold partner

mer Hva vi gjør

Energi og elkraft

Life Science

Kontakt oss

Einar Alexander Andersen

Daglig leder, Prevas AS

Tel +47 41 53 73 13

E-post

Kontakt oss i dag hvis du vil vite mer om hvilke løsninger vi kan tilby din bedrift.

Bestill et møte med oss!

Vi vil gjerne møte deg!
Referanser

 • Brüel & Kjær Vibro

  Virksomhet basert på partnerskapet

 • ILIAS Solutions

  ILIAS Solutions tar vedlikehold av kjøretøyer til neste nivå

 • Göteborgs Spårvägar

  Göteborgs Spårvägar digitaliserer vedlikeholdsarbeidet sitt

 • Löfbergs

  Skybaserte vedlikeholdssystem

Kontakt oss

Så forteller vi mer!

Vi leter etter nye talenter

Bli en av oss!