language arrow_drop_down
DK SE EN
share

Hexagon Ragasco AS

Et datainnsamlingssystem som har kontroll

Kvalitet og sporbarhet betyr alt når norske Hexagon Ragasco AS produserer gassbeholdere for både konsumenter og bilindustrien. Produksjonen pågår døgnet rundt der produksjonsstopp og beholdere som faller utenfor toleransegrensene, kan bli kostbare tap. Prevas datainnsamlingssystem holder nøye kontroll over parametrene til alle produktene.

Oppdrag: System for innsamling av data

Hexagon Ragasco AS i Raufoss har 120 ansatte* og er ledende aktør på det europeiske markedet innen utvikling og produksjon av gassbeholdere i en blanding av plast, glass- og kullfiber. For å få en sporbar og kostnadseffektiv produksjon trengte de et produksjonsrapporteringssystem for overvåkning av kvalitet og effektivitet. Prevas ble kalt inn, og de løste problemet med et datainnsamlingssystem basert på Wonderware System Platform.

Da fabrikken åpnet i 2001, trengte de en applikasjon for å gjøre produktene sporbare. Myndighetene krever at Hexagon Ragasco AS vet hvor alle flaskene er produsert, solgt, m.m. Derfor få hver flaske et unikt ID-nummer som kobles til en produksjonslogg, og på denne måten vet systemet nøyaktig hvor alle produktene befinner seg. Teknologien brukes dessuten til å kontrollere produktet under alle trinn i fabrikken. I hvert trinn finnes det øvre og nedre grenseverdier på f.eks. vekt og lekkasje, og produktene som ikke overholder kravene, sorteres automatisk ut.

Fabrikken på Raufoss er høyautomatisert og går døgnet rundt, året rundt. Produksjonen av LPG-flasker (gass) ligger på 1,5 millioner* enheter per år, og de kjøpes av gassleverandører i mer enn 40 land. Hexagon Ragasco AS er hundre prosent avhengige av at applikasjonen fungerer.

*) Data som samles inn fra 2014.

Hvis du ønsker mer informasjon om dette prosjektet eller hva Prevas kan gjøre for deg, kan du kontakte oss.

Kontakt os
e-mail

MES, Hexagon Ragasco AS referansprojekt
 • Kystverket

  Digitalt og bærekraftig forvaltnings- og driftssystem

 • GKN Automotive

  Fleksibel løsning for internlogistikk feirer 20 år i tro tjeneste

 • McNeil

  Automatisert arbeidsflyt reduserer manuelle oppgaver til et minimum hos McNeil

 • Outokumpu

  Behovsbasert styresystem ved Outokumpu i Degerfors

Relaterte case