language arrow_drop_down
DK SE EN

Miris Holdings

Patentert metode for melkeanalyse

Miris' analyseinstrument analyserer væsker, som for eksempel ku-, bøffel- og brystmelk. Instrumentet er det første portable mid-IR-instrumentet for melkeanalyse. Det er lite, raskt og lettstelt, noe som gjør det lett å bruke ute i felten. Prevas og Miris vant den prestisjetunge Swedish Embedded Award 2012.

Oppdrag: Portabelt instrument for melkeanalyse.

Sammen med Miris Holdings har Prevas utviklet et instrument som har svært positive effekter for den premature omsorgen. Et for tidlig født barn lever på brystmelk som kan variere stort med tanke på næringsinnhold. Ved å analysere melken med Miris' instrument kan man tilsette næring til brystmelken slik at innholdet av proteiner, karbohydrater og fett optimaliseres for det aktuelle barnet. 

Mid-infrarød spektroskopi er av ISO/IDF/AOAC den eneste godkjente analysemetoden for bruk ved betalingsformål, noe som er svært vanlig bl.a. i India og Kina. 

Målemetoden bygger på mid-infrarød spektroskopi der analyseinstrumentet kan analysere sammensetningen i en rekke ulike væsker. Fokus per i dag ligger på melkeanalyser der man måler innholdet av fett, proteiner, karbohydrater og energi. Man kan også registrere om det er blandet andre stoffer i melken. 

Prevas utviklet en tilpasset prosessormodul for Miris, basert på Freescales i.MX-53-prosessor (ARM Cortex A8). Den nye prosessormodulen lar øvrige deler av instrumentet være urørt, og er dermed kompatibel med den allerede installerte instrumentbasen. Til dette har Prevas også utviklet et tilpasset Windows Embedded Compact 7-image for den nye modulen. 

Med Miris' instrument kan kostbare og store instrumenter erstattes med små, bærbare enheter til en lavere pris uten at dette går utover kvaliteten eller ytelsen. 

Vant Swedish Embedded Award 2012 

Miris og Prevas vant den prestisjetunge Swedish Embedded Award i kategorien Enterprise. Johan Bergsten, salgsansvarlig i Prevas, sier: 

– Det er spennende at et svensk selskap kan få innpass på verdensmarkedet gjennom en unik, innovativ og samfunnsnyttig teknologi, som de er alene om å ha. Sammen har vi på bare sju måneder kunnet levere og få et komplekst system i produksjon. Det at instrumentet vant Swedish Embedded Award 2012 er vi svært glade og stolte over.

Hvis du ønsker mer informasjon om dette prosjektet eller hva Prevas kan gjøre for deg, kan du kontakte oss.

Kontakt os
Johan Bergsten, e-mail

Miris Holdings referans
Miris Holdings referans
Miris Holdings referans
 • Realheart

  Realheart TAH – et «ekte» kunstig hjerte

 • Cellectricon

  Integrert programvare for legemiddeltester

 • Pilloxa AB

  Smart støtte ved livslang medisinering

 • LYS Technologies

  Vet du hvor viktig lyset er for deg?

Relaterte case