language arrow_drop_down
DK SE EN
share

Outokumpu

Reduserte energikostnader

Outokumpu i Avesta produserer varmevalsede rustfrie bånd.

Økende brenselpriser innebærer store kostnader ved oppvarming av emnene før valsingen. En fleksibel kontroll, der man tok hensyn til fremtidige, planlagte stopp, skulle spare minst 5 prosent av brenselforbruket.

Oppdrag: Ønske om reduserte energikostnader

Outokumpu installerte, ved hjelp av Prevas, et nytt FOCS-system. Dette førte til reduserte kostnader, mindre miljøpåvirkning, bedre temperaturkontroll. Det nye systemet gjør at man kan bruke et moderne bildeskjermsystem som er lett å håndtere for alle, både operatører og prosessingeniører.

Strategisk partnerskap
For å sikre, effektivisere og optimalisere produksjonen i Avesta har Outokumpu sammen med Prevas definert en rekke felles mål for partnerskapet. Partene skal bl.a. sammen arbeide for å redusere energiforbruket og CO2-utslippene i Outokumpus virksomhet.

– Vi har valgt å inngå avtale med Prevas da vi ønsker et langsiktig samarbeid for å jobbe med forbedringer på ovnsdriften. Det er viktig for begge parter. Jeg tror at det blir mulig om man har en partner som sammen med deg er fortrolig med anlegget. For å kunne oppnå forbedringer kreves det en langsiktighet, noe vi er sikre på at vi vil få sammen med Prevas, sier Claes Nilsson Sörebo, General Manager i Outokumpu.

Hvis du ønsker mer informasjon om dette prosjektet eller hva Prevas kan gjøre for deg, kan du kontakte oss.

Kontakt os
Peter Karlsson, e-mail

FOCS, Outokumpu referansprojekt
FOCS, Outokumpu referansprojekt
 • Kystverket

  Digitalt og bærekraftig forvaltnings- og driftssystem

 • GKN Automotive

  Fleksibel løsning for internlogistikk feirer 20 år i tro tjeneste

 • McNeil

  Automatisert arbeidsflyt reduserer manuelle oppgaver til et minimum hos McNeil

 • Outokumpu

  Behovsbasert styresystem ved Outokumpu i Degerfors

Relaterte case