language arrow_drop_down
DK SE EN

Tranter

Riktig ting på riktig sted

Tranter opplevde at mange av deres kunder var misfornøyde på grunn av feil eller ufullstendig leveranser. Dessuten ble det brukt mye tid på å lete etter lastepaller som stod på feil sted. Vi hjalp dem med å utvikle et system for å få bedre kontroll på lageret.

Oppdrag: System for bedre kontroll på lager, materiell og leveranser.

Tranter produserer platevarmevekslere til industribedrifter og store skip. Selskapet hadde tidligere problemer med misfornøyde kunder som opplevde leveringsproblemer. I tillegg til misfornøyde kunder førte det til ekstrakostnader da mangelen på styring resulterte i at medarbeiderne i Tranter måtte bruke mye tid på å lete etter lastepaller og annet materiell som hadde havnet på feil sted. Nylig viste en intern måling at de ansatte hos Tranter hvert år brukte tid som tilsvarer 1,3 millioner kroner på å lete etter produkter.

Det nye systemet bygger på Tranters eget databasesystem, som danner grunnlaget. Systemet fra Prevas er basert på håndholdte datamaskiner med strekkodelesere som alle truckførere og ordreplukkere har. Nå får Tranter ordentlig innsyn i hvilke paller som lastes på hvilke lastebiler, hva det er på pallene, tidspunktet når de leveres og hvor.

– Vi har ikke helt sluttet å lete, men tiden vi sparer inn, gjør at vi tjener inn kostnadene for Prevas' system på litt mer enn et år. Det var en enkel beslutning å ta, sier Claes-Göran Yngve, Supply Chain Manager.

Vi hjalp kunden med å utvikle et system som til slutt førte til bedre kontroll på lageret og færre differanser på saldoen.

Hvis du ønsker mer informasjon om dette prosjektet eller hva Prevas kan gjøre for deg, kan du kontakte oss.

Kontakt os
Ylva Amrén, Region Manager West Prevas AB, e-mail

MES, Tranter referansprojekt
MES, Tranter referansprojekt
 • Hydroscand

  Fleksibelt produksjonssystem til Hydroscand

 • Meritor

  eLIPS gir Meritor full kontroll over avansert produksjonslogistikk

 • Scatec ASA

  Digitalisert vedlikeholdsløsning for solcelleinstallasjoner

 • Kystverket

  Digitalt og bærekraftig forvaltnings- og driftssystem

Relaterte case