language arrow_drop_down
DK SE EN

Cybersikkerhet

Prevas setter enda større fokus på cybersikkerhet og behovet for å ha robuste enheter som reduserer faren for cyberangrep. De fleste virksomheter har et stort behov for økt sikring av systemer, data og enheter.

Prevas har i mange år levert elektroniske løsninger med sikkerhet i høysetet, og som rådgiver og utviklingspartner er vi vant til å hjelpe kunder med utvikling av enheter basert på anerkjente cyberstandarder.

Vi opplever økt etterspørsel fra kunder som i stigende grad ser på cybersikkerhet som en viktig parameter i utvikling og salg av nye enheter. Og med bred erfaring i utvikling av prosjekter innen forsvar, medisinsk utstyr og energi er vi vant til å sette cybersikkerhet høyt på agendaen. Denne erfaringen brukes også til å imøtekomme den økende interessen innen sektorer som forbrukerelektronikk og IoT.

Hos Prevas er cybersikkerhet en samlet pakke der det settes fokus på apparatsikkerhet, apparatets miljø og utviklings- og produksjonsmiljøene der apparatet skal fremstilles og oppdateres. Dette omfatter flere standarder (f.eks. UL2900, ETSI 303 645 og ISO 62443), med den hensikt å sikre at apparatene som Prevas bidrar til å utvikle, skal fungere sikkert både nå og i fremtiden.

Prevas følger også med på kommende forordninger fra EU, for eksempel Cyber Resilience Act, NIS2 og endringer i bl.a. radiodirektivet, som alle har til formål å øke cybersikkerheten i apparater og OT på europeisk plan. Selv om de nøyaktige kravene ikke er på plass enda, forventer vi på apparatnivå bl.a. krav til patch management, der virksomheter i fremtiden proaktivt skal kunne levere programvareoppdateringer for å tette hull i sikkerheten i takt med at de blir offentliggjort.

For å imøtekomme dette tilbyr Prevas en service (PCSI) der offentlige sikkerhetsdatabaser avleses løpende og automatisk, og ved eventuelle sårbarheter blir oppdateringer bygget og testet ut fra dette. Nå ruller vi løpende ut velprøvde og patchede fastvareoppdateringer direkte til kundenes apparater, og ved å overlate en stor del av cybersikkerheten til Prevas kan kundene konsentrere seg om å utvikle de grunnleggende kvalitetene til apparatene. Prevas’ service er delvis et tilvalg til Prevas Industrielle Linux (PIL), men kan også tilbys til andre systemer uansett om de er utviklet av Prevas eller ikke.

Hvis du ønsker å vite mer om hva vi kan gjøre for deg, kontakt Rune Hillebo Wiinberg, Head of Cyber Security eller Mads Doré Hansen, Embedded Development Advisor.

Gi oss gjerne flere problemer

Siden starten i 1985 har vi løst flere titusentalls problemer sammen med kundene våre – i mange ulike bransjer.

Les mer om våre tilbud

Les mer om andre muligheter vi har sett og realisert

PREVAS CYBER SECURITY INTELLIGENCE (PCSI)

A proactive offer designed to assist our customers in mitigating risk, by getting early notification in case of public available security threats in product firmware components.
More about Prevas Cyber Security Intelligence (PCSI). Pdf, 169.7 kB.

Kontakt oss

Rune Hillebo Wiinberg

Team Manager, Prevas A/S

Tel +45 31 69 38 32

E-post

Kontakt oss

Mads Doré Hansen

Product Manager, Prevas A/S

Tel +45 40 19 65 66

E-post

Kontakt oss i dag hvis du vil vite mer om hvilke løsninger vi kan tilby din bedrift.

Bestill et møte med oss!

Vi vil gjerne møte deg!
Referanser

 • Sordin

  Innovative hørselvern for fungerende gruppekommunikasjon

 • JABII

  JABII gjør kampsport morsomt og smertefritt

 • Realheart

  Realheart TAH – et «ekte» kunstig hjerte

 • Force Technology

  Får avansert industriell skanning til å fungere

Kontakt oss

Så forteller vi mer!

Følg oss på sosiale medier

Delta i samtalen