language arrow_drop_down
DK SE EN
Nyhet: 2021-02-01

Prevas AS og Nebb Engineering inngår strategisk samarbeid

Prevas Norge vokser innen sine løsninger for produksjonsoptimalisering (Mikon) og vedlikeholdsstyring (Infor EAM) og satser nå sterkere på disse områdene. For å ivareta kundene med andre løsninger, etablerer man et nærmere samarbeid med Wonderware-partneren Nebb Engineering.

Samarbeidet innebærer at Prevas overfører ansvaret for Wonderware kundene til Nebb og at Nebb henter inn en av Norges mest erfarne Wonderware ressurser fra Prevas, samtidig som selskapene vil jobbe i fellesskap med strategiske muligheter fremover.

– Prevas Norge har sett en god vekst og utvikling de siste årene spesielt med løsningene Mikon og Infor EAM, sier Einar Alexander Andersen – Daglig leder i Prevas. Dette er områder vi forventer vil fortsette å vokse, samtidig som Wonderware har blitt en mindre del av virksomheten og vi er derfor svært glade for å ha funnet en partner med kompletterende løsninger og kompetanse som kan bidra til å gi kundene våre på Wonderware den beste løsningen fremover.

Samtidig ser vi et stort potensial i øvrige løsninger og kompetanse hos Nebb og tror dette vil gi selskapene nye, felles muligheter i form av integrasjoner og nye løsninger for kundene. Vi kommer til å jobbe tett med Nebb for å utforske disse mulighetene fremover og gleder oss til å vise markedet hva vi kan få til sammen.

– Nebb er glade for å ytterligere styrke vårt Wonderware-team, sier Alexander Risøy – Daglig leder i Nebb Engineering AS. Vi har i dag ett av de største Wonderware-miljøene i Norge med flere enn ti ingeniører som jobber med System Platform og forvalter også flere av de største Wonderware-installasjonene nasjonalt.

Andre områder er elektro og drift, programvareutvikling (.Net, Azure / AWS og mobil), samt Industrial Internet of Things (IIOT) og vi ser spennende synergier med Prevas Norge på disse områdene, fortsetter han.

Om Mikon
Mikon er en programvareløsning utviklet av Prevas som benyttes av en rekke kunder innen olje & gass, samt landbasert industri. Det er et fleksibelt industrielt informasjonssystem som benyttes til både Laboratory Information Management System (LIMS), sporing, kontroll av utslipp, Overall Equipment Effectiveness (OEE) og generell produksjonsoppfølging og raskt gir verdi for kundene.

Om Infor EAM
Infor EAM utvikles av Infor Global Solutions og inngår i en portefølje av verdensledende løsninger for industrimarkedet. Systemet er et av verdens mest utbredte service- og vedlikeholdssystemer med flere tusen kunder innen offentlig og privat sektor og leveres i Norden av Prevas som er en Infor Gold Channel partner og har mer enn 20 års erfaring på området.

Om Nebb
Nebb er en anerkjent norsk leverandør av kontrollsystemer og digitale løsninger, og leverer automatisering, elektro, mekatronikk, subseaprodukter (frekvensomformere og kontrollmoduler), IIOT og programvareutvikling. Selskapet tilbyr studier og ingeniørtjenester, inkludert komplette automatiseringsløsninger med en spennende produktportefølje – og jobber fra sensor til sluttbruker. Nebb er partner med bl.a. AVEVA og NI (National Instruments). For mer informasjon besøk www.nebb.com.

For mer informasjon kontakt
Einar Alexander Andersen, Daglig leder Prevas AS
Mobil: +47 41 53 73 13, E-post

Alexander Risøy, Daglig leder Nebb Engineering AS
Mobil: +47 91 58 99 56, E-post