language arrow_drop_down
DK SE EN
Nyhet: 2023-08-30

eLIPS gir Meritor full kontroll over avansert produksjonslogistikk

Meritor HVS AB produserer for- og bakaksler til tunge kjøretøy. Bearbeiding, produksjon og montering skjer lokalt i fabrikken i Lindesberg – alt fra råstoff til ferdig aksel. Da Meritor hadde behov for å bytte ut systemene sine for lager- og produksjonsteknikk, falt valget på Prevas og eLIPS. Det ble starten på et langt, givende samarbeid som fortsetter den dag i dag.

eLIPS er en teknisk plattform som er utviklet av Prevas. Den gir full kontroll over produkter i arbeid og muliggjør materialleveranser just-in-time til alle produksjonsavsnitt. eLIPS gir full støtte for funksjoner som transportkontroll, lager og lagerhåndtering, plassvalg, innkommende og utgående gods samt transportordrehåndtering. Bakgrunnen for innføringen av eLIPS hos Meritor i Lindesberg var at selskapet brukte en rekke eldre systemer som ikke lenger kunne imøtekomme Meritors behov for produksjon og support.

- Den store fordelen med eLIPS er skalerbarheten og at systemet alt fra grunnen av er bygd for å tilpasse funksjoner ut fra virksomhetens behov, sier Martin Friberg, senior programvareutvikler i Prevas og systemansvarlig for eLIPS. Løsningen kan også brukes sammen med eksisterende eldre utstyr og teknologi, noe som gir en kostnadseffektiv løsning.

Fordi eLIPS integrerer med produksjonsutstyr som må være i gang 24/7, kreves også et system med svært høy tilgjengelighet, og eLIPS har en arkitektur som er designet for å oppfylle disse kravene. Med sin brukervennlige prosesstøtte er eLIPS i dag en svært sentral og verdsatt del av Meritors virksomhet.

- Funksjonaliteten er det absolutt viktigste, at eLIPS kan tilpasses etter det eksisterende utstyret vårt, størrelsen på fabrikken og behovene til brukerne våre, sier Stefan Svanholm. Vi kjente til eLIPS og hadde gode erfaringer fra tidligere samarbeid med Prevas, og det har fungert svært bra også denne gangen.

Mer om samarbeidet mellom Prevas og Meritor.

For mer informasjon kontakt:
Åsa Sandberg, Business Unit Manager, Sustainable Production & IndTech, Region West, Prevas AB, Mobile: +46 72 247 59 01, E-mail
Martin Friberg, Senior Software Developer, Region West, Prevas AB, Mobile: +46 70 278 92 11, E-mail