language arrow_drop_down
DK SE EN
Nyhet: 2022-09-05

Prevas inngår avtale med Argeo Survey AS

Leveranse av HxGN EAM (Enterprise Asset Management) for å støtte Argeo sin avanserte operasjon av autonome undervannsfarkoster – AUV.

For å oppnå sine langsiktige mål om internasjonal vekst, lønnsomhet, pålitelighet og kontroll gikk Argeo i januar ut med en forespørsel i markedet etter en EAM / ERP løsning som kunne dekke deres behov for prosesstøtte. Basert på omfattende runder med spørsmål og svar inngikk man i april 2022 en avtale med Prevas om implementeringen av en Proof-of-Concept (PoC) basert på løsningen HxGN EAM (tidligere Infor EAM). Dette for å verifisere at løsningen ville dekke både nåværende og fremtidige behov.

Løsningen ble satt opp for utvalgte prosesser før sommeren og det er gledelig å kunne bekrefte at Argeo nå går videre med HxGN EAM, levert av Prevas, som sin løsning for Asset Management, vedlikehold, innkjøp og logistikk. Implementering av løsningen starter opp nå i høst og vi forventer å gå live med løsningen i god tid før nyttår.

– Vi har allerede jobbet tett sammen med Argeo i en Proof of Concept (PoC) i vår, sier Einar Alexander Andersen, Daglig leder i Prevas. Våre konsulenter har lang erfaring med bistand og rådgivning rundt HxGN EAM og vi opplever det som svært spennende å være med på Argeo sin ambisiøse reise fremover. Prevas opplever stor etterspørsel etter kompetanse rundt HxGN EAM og vi har i år ansatt flere nye medarbeidere som styrker vår posisjon som ledende på plattformen i Norden.

Argeo har som formål å fornye havmåling og inspeksjonsindustrien ved å benytte autonome overflate- og undervannsløsninger. Utstyrt med unike sensorer og avansert digital billedbehandlingsteknologi, vil de autonome undervannskjøretøyene øke effektiviteten og bildekvaliteten betydelig i tillegg til å bidra til en betydelig reduksjon i CO2-utslipp fra operasjoner for den globale industrien der selskapet opererer. Selskapets digitale modeller og tvilling-løsninger er basert på geofysiske, hydrografiske og geologiske metoder fra grunt vann til de dypeste hav for markedssegmenter innen infrastruktur, havvind, olje og gass og dype havmineraler.

– Argeo har tatt et viktig plattformvalg gjennom anskaffelsen av EAM-løsningen fra Hexagon. Avtalen med Prevas vil bidra til bedre styring og kontroll av våre operasjonelle aktiviteter, sier Ronny Bøhn, COO i Argeo.

Bildetekst:
Caroline Hagen (Prevas), Jørgen Wegge (Prevas), Christian Henriksen (Argeo), Steinar Rygh-Nilsen (Argeo) og Dag Kjensbekk (Prevas) inspiserer en AUV (autonomous underwater vehicle) hos Argeo i forbindelse med oppstart av prosjektet.